Friskvårdsavdrag för dyrare sporter

Skatteverket anser att det nu står klart att dyrare sporter som t.ex. golf och ridning ska omfattas av friskvårdsbidraget, så länge det är av mindre värde (5 000 kr).
 
Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen står det nu klart att också dyrare sporter som exempelvis golf och ridning ska omfattas av friskvårdsbidraget. Detta har inte tidigare varit fallet.
 
En arbetsgivare kan erbjuda sina anställda skattefria förmåner i form av motions- och friskvårdsaktiviteter förutsatt att aktiviteten erbjuds hela personalen. Tidigare har inte golf och ridning ingått i friskvårdsbidraget eftersom de inte har klassats som enklare form av motion.
 
Skatteverket går den 15 jan 2017 ut och meddelar att även dyrare sporter kan ingå i friskvårdsbidraget, så länge det understiger 5 000 kr.
 
 

Nyhetsarkiv

  • Ny beloppsgräns för momsbefrielse

    Beloppsgränsen för momsbefrielse höjs från 30 000 till 80 000 kronor från och med den 1 juli 2022.

    Läs mer
  • Samfälligheter ska enligt Skatteverket nu redovisa moms

    Tjänster som har utförts av en samfällighetsförening till sina medlemmar har tidigare betraktats som momsfria. Nu har Skatteverket ändrat sin uppfattning och anser att denna omsättning är momspliktig. Detta innebär även att samfällighetsföreningar, eftersom de nu är tvungna att debitera utgående moms, i större utsträckning kommer ha rätt till avdrag för ingående skatt.

    Läs mer
  • Vad gäller avdragsrätten för konferens?

    Konferenser ses inte som representation ur ett avdragsperspektiv.

    Läs mer
  • Moms på presentkort - vad gäller?

    Presentkort är ett värdebevis som betalas i förskott. Momsmässigt skiljer man på enfunktionsvoucher och flerfunktionsvoucher.

    Läs mer
  • Jämkning av moms

    EU domstolen har i dom C-787/18 Sörgård Fastigheter, konstaterat att skyldighet att jämka inte kan åläggas annan än den som gjort avdraget.

    Läs mer