Mervärdesskatt vid internathandel

Försäljning av varor genom till exempel en webbutik och som sedan skickas till privatpersoner i ett annat EU-land är omsatta i Sverige. Vid E-handel till privatpersoner i andra EU-länder finns det dock en omsättningströskel. Detta innebär att när försäljningen till andra EU-länder går över en viss summa ska säljaren registrera sig i det landet där köparen finns och ta ut det landets moms.

Från och med 1 juli 2021 har alla EU-länder en gemensam omsättningströskel. Omsättningströskeln är nu 99 680 kr och gäller vid försäljning av elektroniska tjänster och distansförsäljning av varor till privatpersoner i andra EU-länder. I beloppet ska all distansförsäljning till andra EU-länder av varor samt försäljning av telekommunikationstjänster, radio- och tv-sändningar och elektroniska tjänster ingå.  

 

Nyhetsarkiv

  • Schablonbelopp enligt 3:12

    Oavsett om du tar ut en lön eller inte, i ditt fåmansbolag kan du enligt schablonregeln under 2024 ta en utdelning på 204 325 kronor till 20 procents skatt.

    Läs mer
  • Brytpunkten för sociala avgifter 2024

    För pensionsgrundande inkomst är brytpunkten 614 500 kr, sjukgrundande inkomst 573 000 kr och för A-kassa är den 396 000 kr.

    Läs mer
  • Skiktgränsen för statlig inkomstskatt

    För inkomståret 2024 är skiktgränsen 598 500 kronor.

    Läs mer
  • Ny beloppsgräns för momsbefrielse

    Beloppsgränsen för momsbefrielse höjs från 30 000 till 80 000 kronor från och med den 1 juli 2022.

    Läs mer
  • Samfälligheter ska enligt Skatteverket nu redovisa moms

    Tjänster som har utförts av en samfällighetsförening till sina medlemmar har tidigare betraktats som momsfria. Nu har Skatteverket ändrat sin uppfattning och anser att denna omsättning är momspliktig. Detta innebär även att samfällighetsföreningar, eftersom de nu är tvungna att debitera utgående moms, i större utsträckning kommer ha rätt till avdrag för ingående skatt.

    Läs mer